Marktverkenning Afsluitdijk

Klimaatverandering, bodemdaling en maatschappelijke ontwikkelingen brengen voor de Afsluitdijk uitdagingen met zich mee die op de korte en lange termijn om een antwoord vragen. Behalve de noodzaak tot verbetering biedt dit kansen op innovaties op het grensvlak van water en land.

Rijkswaterstaat is voor deze unieke uitdaging op zoek naar marktpartijen die hierop een integrale visie hebben en deze weten te onderbouwen op haalbaarheid en uitvoerbaarheid. Vooral partijen die zich hebben bewezen met het oplossen van complexe vraagstukken op het snijvlak van waterveiligheid en gebiedsontwikkeling, individueel dan wel in samenwerkingsverband, worden opgeroepen aan de marktverkenning deel te nemen.

Het instrument marktverkenning biedt de markt de mogelijkheid om in de fase van verkenning, maximale oplossingsruimte binnen de publieke ambities en randvoorwaarden te benutten. De gezamenlijke overheden (Rijkswaterstaat, provincies Noord-Holland en Fryslân, betrokken gemeenten en andere departementen) bepalen mede op grond van de resultaten van de marktverkenning hun standpunten over de toekomst van de Afsluitdijk. Eind 2008 wordt advies uitgebracht aan de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat.

Donderdag 17 april vond de informatiemiddag Marktverkenning Afsluitdijk plaats. Sinds vrijdag 25 april is de inschrijving voor deelname aan de Marktverkenning Afsluitdijk geopend.