Cramer opent klimaatlestruck

Minister Cramer heeft vandaag - de Dag van de Aarde - een zogeheten klimaatlesbus geopend. In deze bus, met de naam Geotruck, kunnen scholieren van 5 en 6 VWO door middel van een videogame alles leren over het klimaat en de gevolgen van klimaatverandering.

In de klimaatlesbus kunnen scholieren op de verschillende wereldbollen het spel Earthquest spelen.

Met het spel Earthquest gamen de jongeren een lesuur lang voor een duurzame wereld, een beter milieu, een veiligere wereld en goede drinkwatervoorzieningen in ontwikkelingslanden. De bus staat vandaag op het Binnenhof en gaat het hele land door. Door sponsoring van allerlei partijen is het voor scholen gratis en zo'n 100 scholen hebben zich aangemeld.

Cramer feliciteerde de partners van de Geotruck met hun project dat volgens haar prima aansluit bij de belevingswereld van jongeren. Die jongeren hebben volgens haar de toekomst en krijgen door de game op een positieve manier tips wat ze zelf kunnen doen om klimaatverandering tegen te gaan.

Geotruck gaat aansluiting zoeken bij GLOBE. Dit is een wereldwijd milieuonderzoeksprogramma dat VROM financieel ondersteunt. Leerlingen onderzoeken het milieu in hun schoolomgeving en geven hun data door aan de GLOBE-database in de VS. Hiermee leveren zij een bijdrage aan langdurig mondiaal klimaatonderzoek.