Heemskerk en Aboutaleb leiden economische missie naar Marokko

Staatssecretarissen Frank Heemskerk (EZ) en Ahmed Aboutaleb (SZW) leiden van 1 tot en met 4 juni 2008 een economische missie naar Marokko. De bewindslieden bezoeken Rabat en Casablanca, respectievelijk de politieke en economische hoofdstad van het land. Heemskerk en Aboutaleb spreken met verschillende Marokkaanse politici en bedrijven over sterking van de economische banden tussen beide landen.

Samen met de staatssecretarissen reizen ongeveer 35 Nederlandse bedrijven en onderwijsinstellingen mee. Zij richten zich op het leggen van zakelijke contacten in de sectoren duurzame energie, infrastructuur, toerisme, voedselverwerkende industrie, water en onderwijs. De staatssecretarissen volgen een parallel programma dat bestaat uit bedrijfsbezoeken en gesprekken met ministers over onderwerpen als buitenlandse handel, toerisme, economische trends, investeringen, uitbesteding van diensten en onderwijssamenwerking.

De reis van Heemskerk en Aboutaleb naar Marokko vindt plaats in het kader van de Agenda Strategische Bedrijvenmissies. Nederland presenteert zich in het buitenland onder het motto 'pioneers in international business'.

Hoewel het programma nog niet geheel vaststaat, verzoeken we journalisten die willen meereizen zich uiterlijk 29 april te melden in verband met het vervoer en de accreditatie.

Meer informatie en aanmelding:
Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht bij Postbus 51, telefoon 0800 - 8051, e-mail: ezinfo@postbus51.nl

Voor journalisten
Ruud Stevens, persvoorlichter ministerie van Economische Zaken, 070-379 72 56, r.p.stevens@minez.nl