Heemskerk en Opstelten met economische missie naar Brazilië

Van 13 tot 18 april bezoekt staatssecretaris Heemskerk (Buitenlandse Handel) samen met Burgemeester Opstelten van Rotterdam Brazilië. In het kielzog van Heemskerk gaan ook zo'n 45 bedrijven mee.

Een bezoek aan Brazilië past in de onlangs gepresenteerde nota Internationaal Ondernemen die als doel heeft de presentie van Nederlandse bedrijven op verre groeimarkten te verhogen. "Zowel op het terrein van export, import, investeringen als wetenschappelijke samenwerking liggen er tal van kansen. Met deze missie ondersteunen we het Nederlandse bedrijfsleven bij het betreden van de soms complexe Braziliaanse markt," aldus Heemskerk.

De missie voert langs de drie belangrijkste steden van Brazilië (Brasilia, Sao Paolo en Rio de Janeiro). Hierbij staan ontmoetingen met diverse Braziliaanse bewindslieden en topmensen op het programma.

Belangrijke aandachtsgebieden tijdens de missie zijn de logistiek- en transportsector. Zo is een bezoek aan de Intermodal beurs te Sao Paolo onderdeel van de missie. Dit is de grootste beurs op het terrein van logistiek van Zuid-Amerika. Het Nederlands bedrijfsleven is op deze beurs goed vertegenwoordigd met diverse Nederlandse havens en bedrijven. De meereizende Nederlandse bedrijven en instellingen worden door Economische Zaken (EVD) tijdens de missie in contact gebracht met potentiële Braziliaanse partners.

De reis van Heemskerk naar Brazilië vindt plaats in het kader van de Agenda Strategische Bedrijvenmissies. Nederland presenteert zich in het buitenland onder het motto 'pioneers in international business'.

Meer informatie:
Voor journalisten: Edwin van Scherrenburg, persvoorlichter ministerie van Economische Zaken, 070-379 6464 / 06-15028924, e.v.vanscherrenburg@minez.nl