Video's: Van der Hoeven maakt winnaars bekend Pieken in de Delta

Minister Van der Hoeven maakte 2 april 2008 in Amersfoort bekend welke bedrijven en kennisinstellingen in aanmerking kwamen voor subsidie uit het programma Pieken in de Delta. Er is 92 miljoen euro te verdelen.

Pieken in de Delta is het in 2006 gestarte regionaal economische programma dat inzet op de economische kansen (de pieken) in zes regio's. Rijk en regio werken daarin samen. Op de video's onder 'meer informatie' zijn de winnaars te zien en de beelden geven een korte indruk van de economische activiteiten in de regio's.

De winnaars zijn:

PICNIC (regio Noordvleugel Randstad)
PICNIC levert een belangrijke bijdrage aan de positionering van Amsterdam als internationaal centrum voor de creatieve industrie. PICNIC is een jaarlijks evenement in Amsterdam voor de internationale creatieve industrie. De nadruk ligt op de ontwikkelingen in en de toepassingen van ICT en cross media. PICNIC vindt in september voor de derde keer plaats.

High tech factory (regio Oost-Nederland)
High Tech Factory heeft als doel een gezamenlijke productiefaciliteit rondom MESA+ (nanotechnology onderzoeksinstituut van Universiteit Twente) voor kleine MKB bedrijven in de microsysteem- en nanotechnologie te realiseren. Dit moet ervoor zorgen dat de bedrijven zich kunnen richten op hun bedrijfsvoering en groei in plaats van op de aanschaf van noodzakelijke productiemiddelen. Het project levert een belangrijke bijdrage aan de groei van spin-off/MKB-bedrijven.

Settlink (regio Zuidoost Nederland)
Settlink ontwikkelt een virtuele (website) en een fysieke International Square (ISQ) voor kennismigranten. Zij kunnen daar terecht met al hun vragen over bijvoorbeeld belastingen, verzekeringen en de internationale school voor hun kinderen. Doel is dat zij zo snel mogelijk zich kunnen vestigen in Zuidoost Nederland. Het project draagt bij aan de grootste uitdaging van Zuidoost-Nederland, namelijk het aanpakken van het tekort aan kenniswerkers. Dat is nodig om te kunnen doorgroeien naar een internationale toptechnologieregio.

Naar een gezonde arbeidsmarkt voor de life & health science sector (regio Zuidvleugel Randstad)
Het project draagt bij aan goed geschoold personeel voor de life & health sector voor het Leidse life science cluster. Ondernemers en onderwijsinstellingen werken intensief samen bij het ontwikkelen van onderwijs dat aansluit op de vraag van ondernemers. Zij willen het te verwachten tekort aan goed geschoold personeel in de life & health sciences sector in Leiden, tegengaan. De pilot studies richten zich op een omscholingstraject voor MBO personeel, duaal HBO onderwijs en uitbreiding van stageplaatsen en stages voor docenten.

Oprichten Maintenance Competence Centre (MCC) (regio Zuidwest Nederland)
Dit project richt zich op een maintenance 'kennisplatform' (MCC) voor hoogwaardig technologisch onderhoud. Het MCC draagt bij aan de ambitie om Zuidwest-Nederland op de kaart te zetten als internationale hot spot op het gebied van hoogwaardig technologisch onderhoud (maintenance valley). 75 Deelnemers uit bedrijfsleven en kennisinstellingen verenigen zich, ontwikkelen en delen kennis. De samenwerking tussen ondernemers, overheden en onderzoeksinstellingen op het gebied van maintenance wordt zo verstevigd.