RIVM webportaal Jeugdgezondheid

Kennis over jeugdgezondheid is in een nieuw webportaal Jeugdgezondheid beter toegankelijk gemaakt voor professionals in de jeugdgezondheidszorg (jgz). Het nieuwe webportaal is ontwikkeld door het RIVM.

De website richt zich op iedereen die beroepsmatig met jeugdgezondheid bezig is. Zoals jeugdartsen, verpleegkundigen en doktersassistenten, maar ook voor wetenschappers en beleidsmakers.

Op het webportaal staan de activiteiten en producten uit het Basistakenpakket jeugdgezondheidszorg 0-19 jaar centraal. Verder biedt de site informatie over actuele onderwerpen op het gebied van de jeugdgezondheid zoals alcohol, overgewicht, roken en depressie. Maar ook een onderwerp als informatisering binnen de jgz wordt belicht. Per onderwerp biedt de bibliotheek op de site richtlijnen, relevante onderzoeksrapporten, beschikbare interventies en artikelen. Uiteraard staat op de homepage het laatste nieuws uit de jgz.

Nieuwsbrief Jeugdgezondheidszorg

Wie op de hoogte wil blijven van recente ontwikkelingen, onderzoeksresultaten en publicaties, kan zich op de site aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief Jeugdgezondheidszorg.

Kijk voor meer informatie op het webportaal Jeugdgezondheid .