Heemskerk spreekt Reding over kabel en ict

Staatssecretaris Heemskerk sprak 1 april 2008 met Eurocommissaris Viviane Reding van telecommunicatie en media over de herziening van de Europese telecomwetgeving.

Heemskerk maakte duidelijk dat hij geen voorstander is van de oprichting van een Europese Telecomautoriteit en het toekennen van extra bevoegdheden aan de Europese Commissie. Heemskerk heeft liever een betere samenwerking tussen Europese toezichthouders.

Verder vroeg hij aandacht voor de specifieke situatie van de kabelsector in Nederland.
In de meeste lidstaten wordt televisie gekeken via de satelliet, in Nederland vooral via de kabel. Dit vraagt dus om specifiek beleid. Het is daarom volgens Heemskerk van belang dat de Nederlandse telecommunicatietoezichthouder Opta, de kabel kan blijven reguleren.

Overstappen

De staatssecretaris sprak verder met Reding over overstapproblemen bij internet. Reding prees Nederland dat dit onderwerp hier de volle aandacht heeft. Zij pleit ervoor dat Nederland dit onderwerp ook onder de aandacht brengt bij andere Europese lidstaten. Reding zei verder dat telecomaanbieders in Nederland het sneller mogelijk moeten maken voor consumenten om bij het overstappen naar een andere aanbieder het nummer te behouden.