Viering 1000e smaaklesschool en benoeming eerste smaakouder

Basisschool de Vlindervallei in Amersfoort is de 1000e Smaaklesschool. Dit wordt gevierd op woensdag 2 april met een groot Smaakfestijn op de school. Pierre Wind, ambassadeur van Smaaklessen, verzorgt samen met minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) dit Smaakfestijn.

In alle klassen gaat er volop geproefd worden. Naast goed proeven leren kinderen ook over voeding in relatie tot gezondheid en over de herkomst en productie van voedingsmiddelen. Minister Verburg zal, samen met Pierre Wind en alle leerlingen, leerkrachten, ouders en andere betrokkenen proosten op de 1000e Smaaklesschool en de eerste Smaakouder benoemen.

Smaaklessen is een lesprogramma met smaakvolle, aansprekende en vooral praktische lessen over voeding en voedsel voor het basisonderwijs. Het gaat over het proeven, ruiken, voelen, zien, oftewel het ervaren van eten. Kinderen leren hierdoor op een speelse manier van alles over voeding en voedsel. Smaaklessen is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van LNV, Wageningen UR, Voedingscentrum Nederland, CAH Dronten, HAS Den Bosch, Hogeschool INHOLLAND, van Hall Larenstein, AOC-Oost, het Citaverde College en kokverenigingen Euro-Toques en het Koksgilde. TV-kok Pierre Wind is ambassadeur van Smaaklessen.