Defensie zoekt veelzijdige mariniers

De Koninklijke Marine houdt Infodagen bij het Korps Mariniers in Doorn op woensdag 2 en donderdag 3 april. Dit met de bedoeling mannen, in de leeftijd van zeventien tot en met dertig jaar, te interesseren voor een baan als marinier.

De Infodagen van afgelopen najaar trokken een record aan bezoekers. Ook het aantal sollicitanten stijgt sinds begin dit jaar. Geïnteresseerden vinden hier informatie over de opleiding voor marinier of officier der mariniers, over het werk, de gestelde eisen en de keuring.

Deelnemers ervaren de militaire skills & drills en leren alles over uitrusting, wapens en voertuigen. Bovendien zijn er demonstraties, onder meer een spectaculaire landing door parachutisten van het Korps Mariniers.

Eenmaal marinier, is deze militair overal ter wereld in te zetten. In ijskoude bergachtige gebieden, in een snikhete jungle of dorre woestijn, van de Cariben tot Afghanistan en van Noorwegen tot Irak.

Zelf ervaren hoe het is om deel uit te maken van het Korps Mariniers? Aanmelden kan via werkenbijdemarine.nl of stuur een sms naar 0800-4411.