Van der Hoeven naar International Energy Forum in Rome

Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken neemt deel aan het elfde International Energy Forum (IEF)dat van 20 tot en met 22 april a.s. in Rome wordt gehouden.

Het IEF is een tweejaarlijkse bijeenkomst waar ministers van zo'n 70 belangrijke energieproducerende en -consumerende landen de internationale energiesituatie bespreken. Vier jaar geleden is het IEF in Amsterdam gehouden, twee jaar geleden in Qatar. Naast de OPEC-landen en alle grote OESO-landen zullen ook ongebonden landen als Rusland, China en India aanwezig zijn. Ook internationale organisaties als de OPEC en het IEA geven acte de présence.

Het thema van het elfde IEF is Energy Dialogue to respond to global challenges. Onderwerpen van discussie tijdens de verschillende deelsessies zullen zijn Enhancing energy resource availability, How to ensure energy investment, Towards a sustainable energy future en The IEFS for global energy of security. Voorafgaand aan het eigenlijke IEF zal op 20 april een International Energy Business Forum worden gehouden, waarbij IEF-onderwerpen met CEO's van grote energiebedrijven uit verschillende landen worden besproken.

Tijdens het Forum zal, zoals gebruikelijk, ook tijd worden ingeruimd voor het bespreken van de internationale marktsituatie, mede in relatie tot de stand van zaken in de internationale politiek. Hoge olieprijzen en politieke instabiliteit in een aantal producerende regio's geven daar ook alle aanleiding toe. Minister Van der Hoeven zal daarnaast ook bilaterale besprekingen voeren met belangrijke energielanden.

Noot voor de redactie:
Meer informatie over het elfde International Energy Forum vindt u onder http://www.ief2008.it/ Vertegenwoordigers van de media die bij (de openbare gedeelten van) de conferentie aanwezig willen zijn, dienen zich ook via deze website te accrediteren (via de button Press)

Meer informatie
Voor journalisten: Jan van Diepen, persvoorlichter, telefoon (070) 379 60 73, e-mail: J.S.vanDiepen@minez.nl