Heemskerk: 'Dienstverlening post blijft op peil'

'De dienstverlening van de post blijft op peil'. Dat zei staatssecretaris Heemskerk 13 maart 2008 in de Tweede Kamer in een debat over de sluiting van 250 postkantoren.

'TNT-post is gebonden aan wettelijke eisen waar het gaat om het aantal postvestigingen', aldus Heemskerk. Hieraan voldoet TNT in de nieuwe opzet. Een van de eisen waar TNT bijvoorbeeld aan moet voldoen is volgens Heemskerk dat de spreiding van de postvestigingen met een volledig assortiment zo is dat er voor ten minste 95 procent van de inwoners binnen een straal van 5 kilometer een volledig assortiment beschikbaar is. De Onafhankelijke Post en Telecom Autoriteit (Opta) ziet erop toe dat deze wettelijke eisen worden nageleefd. 'Hiermee is goede dienstverlening geborgd', aldus Heemskerk. TNT Post wil overigens het aantal verkooppunten in winkels zelfs uitbreiden na de sluiting van de 250 postkantoren.

Het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer moet er verder door werkafspraken tussen alle betrokkenen voor zorgen dat de service van banken in kleine dorpen op peil blijft. Heemskerk zegde de Kamer toe dat er nog voor de zomer een rapportage komt, waarin ook zal staan wat sluiting van de Postbank betekent voor kleine gemeenten.