Werkbezoek minister-president Peeters van Vlaanderen

Tijdens het bezoek hebben minister-president Balkenende en minister-president Peeters onder meer gesproken over de kilometerheffing, innovatie en de verdieping van de Westerschelde.

Peeters noemt het 'absoluut noodzakelijk' om samen te werken met Nederland en Luxemburg bij de invoering van de kilometerheffing. Ook Balkenende hoopt de kilometerheffing zoveel mogelijk in Benelux-verband in te voeren, maar benadrukt dat 'er heel wat technische zaken zijn die nog besproken moeten worden'. Hij sprak verder de wens uit dat de invoering in alle Benelux-landen gelijktijdig plaatsvindt.

Afghanistan

Voor de camera van het Belgische VRT Nieuws liet Balkenende verder weten dat hij 'zeer ingenomen' is met het besluit van de Belgische regering om dit najaar militairen en vier F-16's naar Afghanistan uit te zenden om de Nederlandse troepen bij te staan in de provincie Uruzgan.

Er vinden met enige regelmaat contacten plaats op het niveau van de minister-president met Vlaanderen, Wallonië en een aantal Duitse deelstaten. Deze ontmoetingen zijn een aanvulling op de contacten die met de nationale regeringen worden onderhouden.

Na afloop van hun gesprek in het Torentje staan minister-president Peeters en minister-president Balkenende de pers te woord op het Binnenhof. © RVD