Aftrap Europees Jaar van de Interculturele Dialoog

Dit jaar is het Europees Jaar van de Interculturele Dialoog 2008 (EJID). De EU wil hiermee de kennis van alle inwoners van de lidstaten vergroten in het omgaan met verschillende culturen. De ministers Vogelaar en Plasterk en staatssecretaris Timmermans deden woensdag 27 februari de officiële aftrap.

Elke lidstaat organiseert een eigen EJID. In Nederland is de uitvoering in handen van stichting Kosmopolis in samenwerking met de Stichting Internationale Culturele Activiteiten/SICA. Onder het motto Together Forever willen de beide organisaties een lans breken voor de kunst van het samenleven van mensen met verschillende culturele achtergronden, visies en levensstijlen.

Promotioneel beeld voor het Jaar van de Interculturele Dialoog

De officiële aftrap van het Europees Jaar van de Interculturele Dialoog had plaats in Den Haag, met onder andere liveoptredens van Party Squad, Raymzter, Neenah, een voorstelling van De Varkensfabriek, een modeshow van Streetlab Catwalk en installaties van Visions of Paradise en INBOX (Critical Mass).

De Europese Commissie heeft voor het EJID tien miljoen euro beschikbaar gesteld. In alle lidstaten vinden in dit kader grootschalige projecten plaats, maar ook kleinschalige activiteiten.

Meer informatie:

www.intercultureledialoog2008.nl