Personeelswisselingen bij BZK

Het kabinetsprogramma Vernieuwing Rijksdienst, dat de rijksoverheid kleiner en beter wil maken, betekent ook vernieuwing van het ministerie van BZK. De startdatum van de nieuwe organisatie van BZK is 1 juli 2008. Inmiddels zijn verschillende directeuren benoemd op nieuwe functies.

Paul van Kalmthout, directeur Bestuurlijke en Financiële Organisatie, tevens waarnemend directeur Grotestedenbeleid en Interbestuurlijke Betrekkingen, wordt met ingang van 1 juli 2008 directeur van de directie Bestuur en Democratie. Tot die tijd zal hij als kwartiermaker voor deze nieuwe directie fungeren.

Cees Maas, directeur Arbeidszaken Openbare Sector, zal vanaf 1 maart als projectdirecteur het project ‘Verzilvering’ (een project dat zich richt op het vergroten van de arbeidsparticipatie van 55+ 'ers in de ABD-groep) gaan leiden, evenals het project ‘Rechtspositie en pensioenen Nederlandse Antillen’ (een project dat voor de ambtelijke populatie op de Antillen de overgang moet regelen naar de nieuwe staatsrechtelijke verhoudingen).

Lucas Lombaers, stafdirecteur P&O, wordt per 1 juli 2008 benoemd tot directeur Arbeidszaken. Vanaf 15 maart zal hij als kwartiermaker voor deze nieuwe directie fungeren en tevens als waarnemend directeur van de huidige directie Arbeidszaken Openbare Sector.

Sandor Gaastra, directeur Personeel, Organisatie en Informatie Rijk, wordt vanaf 1 juli geplaatst als directeur Politie en Veiligheidsregio’s. Tot die tijd zal hij fungeren als kwartiermaker van deze nieuwe directie en als waarnemend directeur Politie en Brandweer & Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen.

Henk Geveke, directeur Crisisbeheersing, zal per 1 juli geplaatst worden als directeur Nationale Veiligheid. Tot die tijd vervult hij de rol van kwartiermaker voor deze nieuwe directie.

Afke van Rijn start op 1 april als kwartiermaker van de nieuwe directie Veiligheid en Bestuur. In de nieuwe organisatie wordt zij geplaatst als directeur van deze nieuwe directie. Afke is afkomstig van het ministerie van Economische Zaken, waar zij plaatsvervangend directeur is van de directie Telecommarkt.

Bij het bureau van de Algemene Bestuursdienst zijn Kees Vijlbrief, directeur Management Development en Jacques Mulders, directeur Innovatie, Ontwikkeling en Opleiding, per 1 juli opnieuw geplaatst als directeur. Hun functienaam blijft ongewijzigd.

Bij de stafdirecties van BZK wordt Gert-Jan Buitendijk, directeur FEZ, per 1 juli geplaatst als directeur van de nieuwe directie Financiën. Harke Heida en Erik den hoedt worden in de nieuwe organisatie opnieuw geplaatst als respectievelijk directeur Constitutionele Zaken en Wetgeving en directeur Communicatie en Informatie. Deze drie directeuren zijn tevens kwartiermaker voor de (her)inrichting van hun directie. Nicole Stolk, momenteel kwartiermaker directie Bedrijfsvoering en waarneem directeur ICT, wordt vanaf 1 juli benoemd tot directeur Bedrijfsvoering. Dirk-Jan Bonnet, hoofd bureau SG, wordt benoemd tot kwartiermaker/waarnemend directeur van de nieuwe directie Bestuursondersteuning.

Vertrek

Harry van Zon, directeur Innovatie- en Informatiebeleid Openbare Sector, vertrekt bij het ministerie en gaat met ingang van 15 maart 2008 werken bij HEC (Het Expertise Centrum). HEC is een consultancy bureau voor ict en bestuur in de publieke sector. Kees Keuzenkamp zal per die datum - maar materieel al per 15 februari - optreden als waarnemend directeur IIOS.