R.J. Hoekstra leidt onderzoek Voedsel en Waren Autoriteit (VWA)

Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft de heer R.J. Hoekstra gevraagd een onderzoek in te stellen naar het concept VWA-rapport 'Modernisering activiteiten levende dieren en levende producten'.

R.J. (Rein Jan) Hoekstra is lid van de Raad van State en oud secretaris-generaal van het ministerie van Algemene Zaken. Ook was hij als informateur betrokken bij diverse kabinetsformaties.

De heer Hoekstra zal als onafhankelijk onderzoeker alle (vertrouwelijke) informatie worden verstrekt die nodig is om het onderzoek te verrichten en hij kan met iedereen spreken die hij voor zijn onderzoek nodig heeft.

Minister Verburg heeft Hoekstra gevraagd antwoord te geven op de een aantal vragen. De eerste vraag luidt: wie heeft opdracht gegeven tot het onderzoek, wat is de status van het rapport en aan wie is het verstrekt? Ook wil de minister weten of de bevindingen in het conceptrapport een getrouw beeld geven van de situatie op dat moment. Tenslotte vraagt zij de heer Hoekstra wat er sinds januari 2007 naar aanleiding van het conceptrapport is gebeurd?

De minister heeft de heer Hoekstra verzocht uiterlijk 29 februari zijn rapport aan haar uit te brengen.