PPS Kromhout Kazerne in eindfase van aanbesteding

Defensie verkeert in de laatste fase van de aanbestedingsprocedure van het project Publiek Private Samenwerking Kromhout Kazerne. De 3 consortia AMBKromhout, Integra Partners Kromhout en Komfort hebben vorige week hun definitieve inschrijvingen ingediend.

Bij de beoordeling wordt bepaald welke partij de beste prijs/kwaliteit verhouding heeft. Defensie verwacht begin april 2008 het gunningsvoorstel bekend te kunnen maken en deze zomer het contract te ondertekenen.

Het project PPS Kromhout Kazerne betreft de totstandkoming en toekomstige facilitaire dienstverlening van een kazerne in Utrecht voor circa 2.000 tot mogelijk 3.000 defensiemedewerkers. Op het complex wordt het operationele hoofdkwartier van het Commando Landstrijdkrachten gevestigd, maar ook delen van het Commando DienstenCentra, de Defensie Materieel Organisatie en de Bestuursstaf. Behalve kantoren komen er ook een gezondheidscentrum, sportfaciliteiten, legering voor circa 100 medewerkers en een vergadercentrum.

De instandhouding van het vastgoed en de facilitaire diensten zullen voor een periode van 25 jaar worden uitbesteed. De nieuwe kazerne moet eind 2010 klaar zijn.