Bezoek ministers Vogelaar en Bos aan PPS Renovatie Financiën

Op 21 januari bezochten de ministers Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie) en Bos (Financiën) de PPS-renovatie van het ministerie van Financiën. Het project loopt volgens planning: eind dit jaar verhuist Financiën naar het gerenoveerde kantoor. Ten opzichte van een traditionele aanbesteding heeft deze PPS-aanbesteding een kostenbesparing opgeleverd van 15%.

De installaties (airco en verwarming) worden vernieuwd en het pand krijgt een eigentijdse uitstraling. Het efficiënte logistieke gebouwconcept zal over een langere termijn aanzienlijke kostenbesparingen opleveren. Daarnaast speelt duurzaamheid een belangrijke rol in het ontwerp.

Opdrachtgevers zijn de Rgd en het ministerie van Financiën. Safire, een samenwerkingsverband van Strukton, BURGERS ERGON, GTI, ISS Facility Services en een investeringsfonds van ABN AMRO en Dutch Infrastructure Fund, is verantwoordelijk voor ontwerp, renovatie, financiering en herinrichting van het ministerie van Financiën, inclusief het beheer en onderhoud van het gebouw voor een periode van 25 jaar.