Informatie over wijken nu via centrale portal

VROM is een portal gestart met informatie van kenniscentra over aandachtswijken. De website 'Kenniscentra wijken' houdt gemeenten, woningcorporaties, bedrijven, welzijnswerkers en scholen op de hoogte van nieuws en achtergronden over de wijken. Leon van Halder, directeur-generaal Wijken, opende de portal vandaag op het congres 'Kracht in de wijken' in Den Haag.

De directeur-generaal Wonen opent de portal 'Kenniscentra wijken' met informatie van kenniscentra over aandachtswijken. Zie het foto-overzicht van het congres.

De portal ondersteunt partijen die aan wijkverbetering werken met informatie van kenniscentra als Forum, KEI, Nirov en Movisie. Gemeenten en woningcorporaties moesten daarvoor de websites van elf kenniscentra afstruinen. De portal verzamelt alle nieuwsberichten, aangekondigde bijeenkomsten en achtergronddocumenten en bundelt die per wijk, thema en bron. De portal wordt bijgehouden door KEI, het kenniscentrum stedelijke vernieuwing.

Wijkactieplannen
Het congres 'Kracht in de wijken' stond in het teken van de wijkactieplannen. Gemeenten stellen die plannen samen met mensen die werkzaam zijn in de wijk en bewoners op. Ze bevatten de belangrijkste acties en resultaten voor de krachtwijken. Veel van deze plannen zijn bijna afgeronding. Op het congres konden gemeenten leren van de ervaringen van anderen en hun ervaringen delen voor de uitvoering van de wijkactieplannen. De video volgt Annette Geurden, beleidsmedewerkster van de gemeente Leeuwarden, op het congres. Zij deed inspiratie op voor het wijkactieplan en de uitvoering daarvan in de wijk Heechterp-Schieringen.

Meer informatie