Kerstgroet minister-president aan militairen in Afghanistan

Minister-president Balkenende brengt een kerstgroet uit aan de Nederlandse militairen en ontwikkelingswerkers in Uruzgan, Kandahar en Kabul.

Jullie vieren Kerst ver van huis. In Uruzgan, Kandahar en Kabul gaat plicht voor plezier. Tijdens mijn laatste bezoek, in september dit jaar, heb ik met velen van jullie gesproken. Mijn respect voor de professionaliteit waarmee jullie je moeilijke werk doen, is toen nog verder gegroeid. Twaalf Nederlanders zijn in Afghanistan om het leven gekomen en er zijn diverse gewonden gevallen. Er is moed voor nodig om in zo'n risicovolle omgeving te werken. Die moed tonen jullie. Mij viel ook de grote kameraadschap op. Juist in moeilijke omstandigheden ben je op je collega's, je maten, aangewezen. Niet alleen in het werk, maar ook om ervaringen te kunnen verwerken.

Aan veel Nederlandse tafels is deze Kerst een lege plek. Jullie plek. Familie en vrienden zijn in gedachten voortdurend bij jullie. Ook zij verdienen onze steun. Nederland is trots op zijn mannen en vrouwen in Afghanistan. Ik wens jullie allen een goede en veilige Kerst toe en een nieuw jaar vol geluk en vriendschap.

Jan Peter Balkenende