Video: 'Consument helpt horeca innoveren'

Mondige consumenten helpen horeca-ondernemers om te innoveren. Dat zei minister Van der Hoeven op 7 januari 2008 bij de opening van horecavakbeurs Horecava.

‘Consumenten willen tegenwoordig weten wat ze consumeren. Ze kopen niet meer gewoon wat in de schappen staat. Kunnen ze bijvoorbeeld de term ‘dagvers’ wel letterlijk nemen,’ aldus Van der Hoeven.

Doordat de klant kritisch kijkt naar wat hij op zijn bord krijgt, helpt hij de horeca-ondernemer om te innoveren stelt de minister: ‘De gast levert informatie over de markt en de veranderingen in de vraag en daar kan u op inspelen.’

Volgens Van der Hoeven is innovatie een zaak van ondernemers, overheid en consumenten. ‘U zoekt kansrijke trends, wij kijken hoe we het makkelijker voor u kunnen maken. Hoe wij iets nieuws kunnen doen, opdat u iets nieuws kunt doen.’

Tijdens de horecavakbeurs reikte minister Van der Hoeven de prijs uit voor het Allerlekkerste Broodje van de afgelopen 25 jaar. Het broodje, dat ‘Alex keuze’ heet, wordt gemaakt bij het Stadskoffiehuis in Delft.