Heemskerk: 'Noord-Ierse economie groeit snel'

Staatssecretaris Heemskerk bezocht op 8 januari 2008 Noord Ierland. 'De economie groeit snel en dat biedt kansen voor het Nederlands bedrijfsleven.'

Heemskerk sprak met Ian Paisley, eerste minister van Noord Ierland en met Martin McGuiness, vice eerste minister. Ook ontmoette hij Nigel Dodds, minister van Handel. Doel van het bezoek is het aanhalen van de economische banden.
Heemskerk: ‘Noord Ierland is inmiddels politiek stabiel en dat heeft een gunstig effect op de economie. De productie, export en werkgelegenheid groeien snel en het bedrijfsleven is concurrerend ten opzichte van de overige Europese landen.’
Het aantal investeringsprojecten nam de afgelopen zes jaar met 45 procent toe. Vooral de software- en telecommunicatiebranche zijn flink gegroeid. In 2005 waren er 700 buitenlandse bedrijven met 70.500 werknemers actief.



Het Nederlands bedrijfsleven is geïnteresseerd in samenwerking met de Noord Ieren op het gebied van gezondheidszorg, duurzame energie, innovatieve bouwmaterialen, voedingsindustrie en interactieve media.
Op 9 januari 2008 bezoekt Heemskerk Ierland. Daar spreekt hij Michel Martin, de minister van Handel, Ondernemen en Werkgelegenheid. Ook is hij aanwezig bij een ontmoeting tussen het Nederlandse en Ierse bedrijfsleven.