Benoeming plaatsvervangend kroonlid Sociaal-Economische Raad

De ministerraad heeft er op voorstel van minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid mee ingestemd om mevrouw dr. C.M Colijn-Hooymans voor te dragen voor benoeming tot plaatsvervangend kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER). De benoeming geldt voor de periode van 1 januari 2008 tot 1 april 2008 (het einde van de huidige zittingsperiode van de SER).

Mevrouw Colijn-Hooymans zal in de SER de plaats innemen van mevrouw drs. A.Th.B. Bijleveld-Schouten die in februari van dit jaar werd benoemd tot staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Door die benoeming was er een vacature van plaatsvervangend kroonlid ontstaan in de SER.

Mevrouw Colijn-Hooymans (1951) studeerde biologie aan de Rijksuniversiteit Leiden en promoveerde aan de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam. Sinds 1 oktober 2002 is ze lid van de Raad van Bestuur van het onderzoeksinstituut TNO. Voordien was ze werkzaam in bestuurlijke functies bij verschillende andere wetenschappelijke onderzoeksinstituten.

RVD, 21.12.2007