Sybilla Dekker ontwikkelt Charter "Vrouwen naar de Top"

Sybilla Dekker (voorzitter Ambassadeursnetwerk 2007-2008) gaat, op verzoek van staatssecretaris Heemkerk (EZ) en minister Ronald Plasterk (OCW), het voorzitterschap vervullen van de Taskforce voor de ontwikkeling van het Charter 'Vrouwen naar de Top'. Dit Charter moet ervoor zorgen dat meer vrouwen in de top van bedrijven en overheidsorganisaties komen. De overige leden van de Taskforce worden op korte termijn gevraagd en begin januari 2008 bekend gemaakt.

Het Charter is een initiatief van TopBrainstorm dat bestaat uit hoogopgeleide vrouwen en bedrijven. Tijdens de bijeenkomst van TopBrainstorm op 30 oktober ondertekenden Plasterk, Heemskerk, Wientjes (VNO-NCW), Jongerius (FNV), Dekker (voorzitter Ambassadeursnetwerk, Rinnooy Kan (SER) en Marieke Bax (initiatiefneemster TopBrainstorm) de intentie om het Charter te ontwikkelen. Dekker gaat samen met Bax het Charter verder invullen.

TopBrainstorm wil vrouwelijk talent zichtbaar maken en overheid en bedrijfsleven stimuleren vrouwelijk talent de ruimte te geven. Het Charter is onderdeel van een pakket maatregelen om vrouwen in de top te krijgen en wordt op een slotbijeenkomst in mei 2008 gepresenteerd.

Heemskerk ondersteunt het initiatief en vindt het tijd dat bedrijven en overheid het bedrijfseconomisch belang van meer vrouwen in de top niet alleen inzien, maar ook de daad bij het woord voegen. ‘Het Charter moet daarbij vooral een praktisch element zijn,’ aldus Heemskerk.

Meer informatie
Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht bij Postbus 51, telefoon 0800 - 8051, e-mail: ezinfo@postbus51.nl

Voor journalisten
Meer informatie over TopBrainstorm: Marieke Bax, 06-55121650 of marieke.bax@topbrainstorm.nl

Ruud Stevens, persvoorlichter ministerie van Economische Zaken, 070-379 72 56/06-461 52 406, r.p.stevens@minez.nl