'Niet lullen, maar poetsen', Van Bijsterveldts Blog nr. 10

'Niet lullen, maar poetsen'. Over de begroting en de Rotterdamse aanpak. staatssecretaris Van Bijsterveldt in een blik op de week in haar weblog.

Quote van de week:
"Het onderwijs begeleidt jongeren in hun persoonlijke ontwikkeling van kind tot jongvolwassene. Daarmee levert het onderwijs een grote bijdrage aan het welzijn van individuen en aan de opbouw van een evenwichtige samenleving. Het geeft jongeren de kans om een eigen plek in de maatschappij in te nemen, die recht doet en ruimte geeft aan de hun gegeven talenten." - Arie Slob, afgelopen woensdag, in zijn bijdrage aan het debat over de OCW-begroting.

Deze week verdedigden we onze eerste OCW-begroting in de Tweede Kamer. Het werd een debat dat - terecht natuurlijk - veel over de leraar ging en over ons actieplan "Leerkracht van Nederland. In mijn bijdrage aan het debat heb ik aangegeven dat ik denk dat we ons Nederlandse onderwijs - onze leraren, onze ouders, onze leerlingen - de beste dienst bewijzen als we op de Rotterdamse manier aan de slag gaan: niet lullen, maar poetsen. Beetje onparlementair, vond Pechtold, maar als Rotterdammer meen ik me dat wel te kunnen veroorloven.