Benoeming directeur-generaal Water bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat

De ministerraad heeft besloten mevrouw ir. A.G. Nijhof MBA voor te dragen als directeur-generaal Water bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat. De voordracht wordt gedaan door minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, in overeenstemming met minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat. De benoeming gaat in op 11 februari 2008.

Annemieke Nijhof (1966) is sinds 2005 raadadviseur op de terreinen ruimtelijke ontwikkeling, duurzaamheid en milieu bij het ministerie van Algemene Zaken. Daarvoor heeft zij diverse functies bekleed in de adviessector en bij de overheid. Zo was zij onder meer plaatsvervangend directeur van de directie Externe Veiligheid bij het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en coördinator Technische Wetenschappen bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Mevrouw Nijhof studeerde chemische technologie aan de Universiteit van Twente en voltooide een MBA-opleiding bij TSM Business School. Zij volgt de heer Dierikx op die is benoemd tot directeur-generaal Transport en Luchtvaart bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

De benoeming van mevrouw Nijhof is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.