Agenda publieke optredens minister Van der Hoeven en staatssecretaris Heemskerk

Agenda publieke optredens minister Van der Hoeven en staatssecretaris Heemskerk van het Ministerie van Economische Zaken (3 december tot en met 7 december 2007)

Minister Van der Hoeven

Maandag 3 december
10.00 – 15.30 uur
Europese Energieraad; Rue du Froissart 112, Brussel

Dinsdag 4 december
16.00 – 18.30 uur
De Innovation Lecture heeft dit jaar als thema ‘What is your Dutch Dream?’. Met deze Lecture wil minister Van der Hoeven het belang van innovatie benadrukken en de maatschappelijke discussie een impuls geven. De gastspreker van de dag is de Amerikaan Jeremy Rifkin, president van de Foundation On Economic Trends. Rifkin heeft vele boeken geschreven over economische en technologische ontwikkelingen en adviseert politiek en zakelijke leiders, onder andere de heer Prodi, oud-voorzitter van de EC. Verder schrijft hij wereldwijd columns in kranten zoals The Guardian, Financial Times, Die Welt, Le Monde, La Republica en de Volkskrant. Op dit moment werkt hij in opdracht van de huidige voorzitter van de Europese Unie aan een langetermijnplan voor de transitie naar een duurzame economie. Na de speech van Rifkin vindt er een discussie met de zaal plaats die bestaat uit 220 mensen uit de top van het bedrijfsleven, kennis- en onderzoeksinstellingen, intermediaire organisaties en brancheverenigingen. De middag wordt afgesloten door minister Van der Hoeven.
Locatie: Ridderzaal, Binnenhof 11 in Den Haag

Woensdag 5 december
10.00 – 12.30 uur
Algemeen Overleg over energie; Tweede Kamer, Den Haag

Staatssecretaris Heemskerk

Donderdag 6 december
10.00 – 12.00 uur
Algemeen Overleg Postbesluit; Tweede Kamer, Den Haag

12.30 - 13.30 uur
Kick off bijeenkomst 400 jaar handelsrelatie Nederland en Japan; stadhuis, Rotterdam

Meer informatie:
Voor meer informatie zijn de gegevens van de persvoorlichters te vinden op www.pers.ez.nl. Tijdens kantooruren kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Directie
Communicatie: (070) 379 6442.

Videoverslagen van de werkbezoeken zijn te vinden op: www.video.ez.nl