Veel interesse voor investeringsseminar Bangalore

Ruim 120 vertegenwoordigers van Indiase bedrijven hebben dinsdag 27 november 2007 een groot investeringsseminar bezocht. De bijeenkomst werd georganiseerd door het Netherlands Foreign Investment Agency.

Tijdens het seminar presenteerde Nederland zich aan Indiase IT-bedrijven die interesse hebben om in Nederland zaken te doen. Experts van het ministerie van Financiën informeerden ondernemers over het gunstige belastingklimaat. Ook werd de nieuwe Nederlandse kenniswerkersregeling gepresenteerd.

De wethouders van Economische Zaken van Amsterdam en Eindhoven, Lodewijk Asscher en Erik van Merrienboer stonden stil bij het goede vestigingsklimaat in Nederland. Beide bestuurders waren onder de indruk van de enorme belangstelling van de Indiërs.

De positieve verhalen van de wethouders werden bekrachtigd door Indiase ondernemers. Vertegenwoordigers van Tata Consultancy Service en IT-dienstverlener Satyam vertelden over Nederland als vestigingsplaats.

Het Netherlands Foreigin Investment Agency is een onderdeel van het ministerie van Economische Zaken. Staatssecretaris Heemskerk is van 24 tot en met 29 november 2007 met een grote bedrijvenmissie in India.