Viering 35-jarig bestaan Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR)

De Koningin en de minister-president zijn 22 november 2007 aanwezig bij de viering van het jubileum in de Nieuwe Kerk in Den Haag.

De Koningin neemt de eerste publicatie Op steenworp afstand in ontvangst, een boek over de geschiedenis van een eeuw adviescolleges over wetgeving en bestuur. De minister-president houdt een toespraak.

De WRR organiseert ieder jaar een lezing, met dit jaar als thema: 'De Denkende Staat?'. Hiermee wil de WRR tijdens zijn jubileum terugblikken op de Nederlandse traditie van advisering aan de overheid. Gastsprekers zijn professor Kees Schuyt, lid van de Raad van State en voormalig lid van de WRR en professor Bruno Latour, wetenschapsfilosoof, antropoloog en directeur onderzoek aan het Franse instituut Sciences Po. Na afloop van de lezingen vindt een gesprek plaats met de sprekers.

De WRR is een onafhankelijk adviesorgaan voor de Nederlandse regering. De belangrijkste functie van de raad is het aan de regering - gevraagd en ongevraagd - aanbieden van op wetenschappelijke kennis gebaseerde adviezen voor toekomstige beleidsontwikkeling.