123 subsidieaanvragen Pieken in de Delta

Voor de Pieken in de Delta-subsidietender zijn in totaal 123 aanvragen ingediend. De totale gevraagde subsidie bedraagt ruim 110 miljoen euro.

Dit betekent dat het beschikbare budget van 46 miljoen euro ruim 2 keer is overvraagd. Provincies en gemeenten zullen, evenals Economische Zaken, 46 miljoen euro beschikbaar stellen voor de uitvoering van de projecten.

De tender is op 31 oktober 2007 gesloten. Uiterlijk eind maart 2008 worden de subsidietoekenningen bekend gemaakt. Voor Noord-Nederland wordt later dit jaar de regeling geopend.

Pieken in de Delta is een programma waarmee het ministerie van Economische Zaken samen met regionale overheden de regionale economie stimuleert. Er zijn zes Pieken: Noord- en Zuidvleugel Randstad, Noord-, Oost-, Zuidoost- en Zuidwest-Nederland.

De programma’s richten zich op sterke clusters en sectoren. In de Noordvleugel zijn dit bijvoorbeeld de creatieve industrie en toerisme. In Zuidoost Nederland wordt geïnvesteerd in medische technologie, voedingsmiddelentechnologie en high-techsystemen.