Aboutaleb ondertekent convenant met Defensie

Om meer mensen te interesseren voor een baan bij Defensie heeft staatssecretaris Aboutaleb samen met de staatssecretarissen van Onderwijs (Van Bijsterveld) en Defensie (Van der Knaap) een convenant ondertekend.

De ministeries van Defensie, Sociale Zaken en Onderwijs hebben afgesproken dat ze zich de komende vier jaar inspannen om meer mensen aan het werk te helpen bij Defensie. Met de samenwerking slaan de departementen drie vliegen in één klap: het voortijdig schoolverlaten wordt teruggedrongen, er gaan meer mensen aan het werk en het personeel bij Defensie wordt versterkt. Defensie heeft ieder jaar ongeveer 6000 nieuwe werknemers nodig op militair, administratief, logistiek, medisch en ICT-terrein.

Staatssecretaris Aboutaleb zal Defensie steunen bij de werving van vooral ook meer vrouwen en allochtonen. Daarvoor worden speciale bijeenkomsten georganiseerd en komt er meer informatie bij alle vestigingen van het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI). Aboutaleb streeft er samen met minister Donner met het project 'Iedereen doet mee' naar om de komende vier jaar 200.000 mensen extra aan de slag te krijgen.

5 november 2007