Persuitnodiging Holland Gateway

Een betere dienstverlening aan buitenlandse zakenmensen en investeerders die naar Nederland komen.

Daarom draait ‘Holland Gateway’ het nieuwe businesscentrum dat voorjaar 2008 op Schiphol wordt geopend en waar buitenlandse zakenmensen direct bij binnenkomst in Nederland terecht kunnen voor adviezen over zakendoen in Nederland, werkvergunningen en fiscaal advies. Het centrum –wereldwijd het eerste in zijn soort - is een initiatief van staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken, staatssecretaris Albayrak van Justitie, de luchthaven Schiphol, het Centrum voor Werk en Inkomen en de Kamers van Koophandel. Met de betere dienstverlening willen de initiatiefnemers het beeld van Nederland in het buitenland versterken en zorgen dat buitenlandse zakenmensen vaker kiezen voor Nederland als Gateway tot Europa.

De start van het project wordt gemarkeerd met de ondertekening van een intentieverklaring tussen alle betrokken partijen op Schiphol op 23 oktober as. Tijdens deze gelegenheid worden de plannen gepresenteerd en toegelicht door o.a. staatssecretaris Heemskerk en staatssecretaris Albayrak. Ook vindt een visuele presentatie plaats van het nieuwe centrum. Daarnaast is er gelegenheid voor de pers om vragen te stellen.

De bijeenkomst start om 09:30 uur in het WTC op Schiphol en duurt tot 11.00. Journalisten kunnen zich aanmelden bij m.m.willemse@minez.nl, tel: 070-3797166.

Meer informatie:
Voor journalisten: Edwin van Scherrenburg, Persvoorlichting Economische Zaken, tel.: 070-3796464 of 06-15028924.