Gregory Sedoc behaalt brons op Militaire Wereldspelen

Hordenloper Gregory Sedoc heeft vandaag bij de Militaire Wereldspelen in het Indiase Hyderabad een derde plaats behaald. Hij deed dit met een tijd van 13.75 op de 110 meter horden.

De Europees indoorkampioen had zich via een tweede plaats in zijn serie geplaatst voor de finale. De winnaar in zijn serie, de Chinees Wei Ji, won uiteindelijk ook de finale in een tijd van 13.44. Het zilver was voor Mohammed Essa Al-Twawadi.

Landmachtsergeant Sedoc voelde zich verre van fit voor het begin van de wedstrijd. Hij kampte al enige dagen met maag- en darmklachten en een lichte hamstringblessure. Hij wilde hier echter hoe dan ook presteren voor zijn ploeg en liep met pijnstillers de finale.

Sedoc: "Ik kwam hier met twee doelstellingen: de finale en een medaille. Ik heb gelukkig beide gerealiseerd en ben super blij omdat ik iets voor de militaire ploeg heb kunnen doen. Ik hoop dat ik er over vier jaar weer bij kan zijn en goed getraind op de spelen kan verschijnen. Dit hoge niveau vereist een goede voorbereiding. De volgende keer wil ik voor goud gaan!"