Zeven miljoen prijzengeld voor ICT-initiatieven

Help mee aan de verspreiding van succesvolle ICT-toepassingen in de jeugdsector. Dat kan via de prijsvraag 'Alle kansen voor alle kinderen' die vandaag van start is gegaan. Het totale prijzengeld? Zeven miljoen euro.

Het kabinet wil via deze prijsvraag succesvolle, kleinschalige ICT-toepassingen een kans geven om breder verspreid te worden. De verspreiding van succesvolle ICT-toepassingen gaat vaak niet vanzelf. Soms komt dat omdat men elkaar niet weet te vinden of omdat de regie ontbreekt. Soms is er te weinig inzicht in de mogelijkheden van ICT of ontbreekt er een noodzakelijke standaard. En soms is het simpelweg een kosten-batenverhaal.

Inschrijving en info

Het is de vierde prijsvraag van het Actieprogramma Maatschappelijke Sectoren en ICT (M&ICT). Winnende ICT-projecten voor de jeugdsector ontvangen een financiële bijdrage van 50 procent in de projectkosten, met een maximum van 1,2 miljoen euro.

Voor meer informatie over de prijsvraag kunt u terecht bij het Programmabureau M&ICT . Op de site kunt u zich aanmelden voor de informatiebijeenkomst op 1 november 2007 in het NEMO in Amsterdam. De inschrijving voor de prijsvraag sluit op 6 februari 2008. De prijzen worden in het voorjaar van 2008 uitgereikt door minister Rouvoet van Jeugd en Gezin.

Het Actieprogramma M&ICT is een initiatief van de ministeries van Economische Zaken, Binnenlandse Zaken, Justitie, Verkeer & Waterstaat, Onderwijs en VWS om maatschappelijke vraagstukken in de sectoren veiligheid, mobiliteit, onderwijs en zorg te helpen oplossen door slim gebruik van ICT. M&ICT schrijft hiervoor twee keer per jaar een prijsvraag uit.