Schwarzenegger wil Nederlandse aanpak waterbeheersing

Gouverneur Schwarzenegger van de Amerikaanse staat Californië heeft grote interesse getoond voor de Nederlandse aanpak om water te beheersen. Dit zei hij in een gesprek met staatssecretaris Heemskerk.

Schwarzenegger schreef onlangs een obligatielening van 9 miljard dollar uit voor investeringen in watermanagement. Het ziet er naar uit dat Nederlandse bedrijven hiervan gaan profiteren.

'Het gaat niet alleen om bescherming tegen natuurgeweld in het door aardbevingen bedreigde Californië, maar ook om irrigatie in de landbouw', aldus de staatssecretaris. Hij heeft de gouverneur uitgenodigd voor een bezoek aan Nederland.

Heemskerk wil de banden met Californië aanhalen. 'Het gaat in deze staat wel om de zevende economie van de wereld. Bovendien is Californië de koploper in de Verenigde Staten als het gaat om duurzaamheid en wij zijn dat in Europa.'

Het gesprek met gouverneur Schwarzenegger maakt deel uit van de handelsmissie naar Californië. Deze concentreerde zich op het High Tech Connections Forum. Doel van de missie is samenwerking op het gebied van hoogwaardige technologie.