Helpende hand voor hulpdiensten festival

Militairen van Regionaal Militair Commando (RMC) Noord hebben vanaf zondag tot en met maandagmorgen hulp geboden bij het festival Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Door hevige regenval was het festivalterrein in de Achterhoek een ware modderpoel geworden, waardoor ziekenauto’s en politiewagens het veld niet meer op konden. Het grootste muziekfestival van Oost-Nederland en de grootse motorcross van West-Europa trok afgelopen weekend ruim 90.000 bezoekers.

Het Regionaal Militair Commando Noord kreeg op zondagmorgen 29 juli de steunverleningsaanvraag binnen. Twee en een half uur later stond de eerste Mercedes Benz (MB) van 40 Natresbataljon ter plekke. Uiteindelijk hebben zes militairen van dit nationale reservebataljon met drie MB’s de hulpdiensten uit de brand geholpen.

Vanaf zondagavond tot de volgende ochtend reden de terreinwagens hulpbehoevende festivalgangers het terrein af. Uiteindelijk is een kleine twintig bezoekers overgedragen aan de verschillende hulpverleningsinstanties. De militairen keerden aan het eind van de ochtend huiswaarts.