Studenten- en scholierenregeling EU-studenten

Ook buitenlandse studenten komen nu in aanmerking voor de studenten- en scholierenregeling in de loonbelasting en de werknemersverzekeringen.

Per 1 juli 2007 is de groep studenten en scholieren die in aanmerking komt voor de studenten- en scholierenregeling in de loonbelasting en de werknemersverzekeringen uitgebreid naar buitenlandse studenten en scholieren uit de EU, EER of Zwitserland die in het bezit zijn van een ISIC (International Student Identity Card).

Om te voorkomen dat studenten en scholieren de belastingheffing over hun vakantiebanen via een T-biljet moeten terugvragen, kunnen werkgevers het kwartaal als loontijdvak gebruiken. Daardoor kunnen werkgevers bij de afdracht loonbelasting al rekening houden met de algemene heffingskorting en arbeidskorting. Daarmee wordt in veel gevallen voorkomen dat de student of scholier een T-biljet moet indienen om de ingehouden loonheffing terug te vragen.

Ook bij de werknemersverzekeringen is sprake van een studenten- en scholierenregeling. Deze regelingen wordt nu uitgebreid naar bedoelde buitenlandse studenten.