3,3 Miljoen euro voor promotie van pluimveevlees en appelen

De Europese Commissie heeft twee Nederlandse promotieprogramma’s goedgekeurd met een totale bijdrage van de Europese Unie van 3,3 miljoen euro.

Het ene programma is een voorlichtingsprogramma voor kwaliteitsvlees van pluimvee. De Europese Unie geeft hieraan een bijdrage van ruim 2,9 miljoen euro voor een periode van twee jaar. Het programma wordt uitgevoerd door het Productschap Pluimvee en Eieren.

Het andere programma is een meerlandenprogramma voor de promotie van appelen. De EU-bijdrage hieraan voor het Nederlandse deel is 282.500 € per land voor een periode van drie jaar. Het programma is een samenwerkingsverband met Italië en Frankrijk en wordt uitgevoerd door de Dutch Produce Association (DPA).

Voorlichtingprogramma’s en activiteiten ter bevordering van de afzet van landbouwproducten op de interne markt (EU-markt) kunnen onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor steun uit Brussel. Lidstaten kunnen hiertoe programma’s indienen bij de Europese Commissie. Als de Commissie programma’s goedkeurt, komen deze in aanmerking voor cofinanciering van vijftig procent.