Minister Plasterk benoemt interim bestuur Filmfonds

Minister Plasterk benoemt een interim bestuur van het Nederlands Fonds voor de Film. Het interim bestuur zal zorg dragen voor de voorbereiding van de nieuwe organisatie van het Filmfonds per 1 januari 2008. Het tijdelijke bestuur bestaat uit Hans van Beers (voorzitter) Inge van der Vlies en Kees Telkamp.

In een brief van 6 december jl. liet de vorige minister van cultuur Maria van der Hoeven de Tweede Kamer weten dat per medio 2007 een nieuw bestuur van het filmfonds zou worden benoemd. Omdat de organisatievorm van het nieuwe Filmfonds nog niet af is, wordt nu tot 1 februari 2008 een tijdelijk bestuur aangesteld.
Het tijdelijke bestuur zal de definitieve bestuurs- en directiestructuur voorbereiden en is verantwoordelijk voor de continuïteit van de werkzaamheden van het Filmfonds. Daaronder valt ondermeer de verdere uitvoering van de nieuwe filmstimuleringsprogramma - de zogenoemde Suppletieregeling - waarmee jaarlijks 20 miljoen euro is gemoeid.
Van Beers is directeur van het Conservatorium in Amsterdam en is ondermeer oud lid van de Raad van Bestuur van de NOS, oud-directeur van het Stedelijk Museum en de VPRO. Van der Vlies is hoogleraar staatsrecht aan de Universiteit van Amsterdam en voormalig lid van de Raad voor Cultuur. Telkamp is bestuurslid van FINE en hoofd beleid pensioenen bij ABN-AMRO.