Minister Van der Hoeven geeft startsein voor Maritiem Innovatie Programma.

Minister Van der Hoeven (Economische Zaken) maakte op 20 juni 2007 bekend dat zij 39,5 miljoen euro beschikbaar stelt voor het Maritiem Innovatie Programma van de maritieme sector.

Op donderdag 12 juli geeft de minister bij Keppel Verolme, Rotterdam-Botlek het formele startsein voor het programma. De Maritime Innovation Council (MIC) organiseert deze bijeenkomst samen met het ministerie van Economische Zaken. Zij nodigen u graag uit deze bijeenkomst bij te wonen.

De maritieme maakindustrie, de offshore en de waterbouw industrie hebben de uitdaging van het ministerie van Economische Zaken opgepakt om binnen het kansrijke gebied ‘Water’ een innovatieprogramma te ontwikkelen. Dit programma is na positieve beoordeling door de Strategische Advies Commissie door minister Van der Hoeven goedgekeurd. Tijdens de bijeenkomst zal, na een toespraak van de minister, de Maritime Innovation Council zich presenteren en aangeven wat de plannen voor de nabije toekomst zijn.

Programma:
10.00 uur: welkomstwoord door dhr. H. Linssen, directeur Keppel Verolme
10.05 uur: presentatie minister Van der Hoeven
10.20 uur: rondleiding over de werf
10.45 uur: persmoment

De media zijn ook van harte uitgenodigd voor een rondleiding over de werf. Tijdens de rondleiding lichten de heer van Dooremalen en de heer Aalbers de plannen van de sector toe.

Aanmelden en meer informatie:
Caroline Jansen, SenterNovem. Telefoon: 070 - 373 58 40 of 06-467 519 85, mail: c.jansen@senternovem.nl.

Meer informatie over het innovatiebeleid van het ministerie van Economische Zaken:
Ruud Stevens, persvoorlichter ministerie van Economische Zaken, 070-379 72 56/06-461 52 406, r.p.stevens@minez.nl

Belangrijke mededelingen:
In verband met de ISPS-wetgeving bent u verplicht een geldig legitimatiebewijs te tonen voor toegang tot het bedrijfsterrein van Keppel Verolme. Zonder legitimatiebewijs kunnen wij u helaas niet op het terrein toelaten. Deze uitnodiging is strikt persoonlijk.
Keppel Verolme is gelegen op de Prof. Gerbrandyweg 25, Rotterdam-Botlek (havennummer 4550). De locatie is moeilijk te bereiken met het openbaar vervoer.