Eerste uitkomst debat toekomst GLB

Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) maakt op dinsdag 10 juli van 15.30 tot 16.30 uur de uitkomsten bekend van een tiental rondetafelgesprekken die zij en haar medewerkers de afgelopen weken gevoerd hebben met agrarische ondernemers en hun maatschappelijke omgeving ter voorbereiding van de formulering van het Gemeenschappelijk Landbouw Beleid (GLB).

In het vervolg op deze gesprekken start het ministerie van LNV op 24 juli een internetconsultatie zodat ook andere belanghebbenden hun opvattingen kunnen geven. Deze mogelijkheid bestaat tot 10 september.

Het ministerie van LNVheeft in aanvulling op de rondetafelgesprekken en de internetconsultatie aan TNS NIPO gevraagd een publieksonderzoek te doen naar de opvattingen in Nederland over agrarisch ondernemerschap. Ook de uitkomsten van dit onderzoek worden op 10 juli bekend gemaakt. De presentatie van de opbrengst van het debat over de toekomst van het Gemeenschappelijk Landbouw Beleid tot nu toe vindt plaats in perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 in Den Haag.