Echo's geopend op Kandahar Airfield

Kandahar Airfield (KAF) is een ontmoetings- en ontspanningspunt rijker. Het zogenoemde ECHOS Home ‘All Seasons’ op het Zuid-Afghaanse vliegveld werd afgelopen vrijdag officieel geopend door minister van Defensie, Eimert van Middelkoop.

All Seasons’ staat voor de constante beschikbaarheid en gastvrijheid voor alle militairen ongeacht het seizoen, rang of stand, ras of nationaliteit, gemoedstoestand of levensovertuiging. En in al die opzichten is op Kandahar Airport een breed spectrum aan militairen vertegenwoordigd!
ECHOS Homes zijn dagelijks doorlopend open van 8:30 tot 22:00, behalve op zondagmorgen tot 11:00. Dan staat het pand ter beschikking van predikanten of aalmoezeniers voor een kerkdienst.
‘All Seasons’ is het tweede militaire tehuis van de non-profit organisatie Pro Rege in Afghanistan. Het onderkomen biedt militairen een thuis ver van huis waar ze zich in hun vrije tijd kunnen ontspannen. Het eerste tehuis staat op Kamp Holland in Tarin Kowt.
Met het oog op mobiliteit wordt een ECHOS Home meestal opgetrokken in hout systeembouw. Mede daarom verliep de totstandkoming van ‘All Seasons’ voorspoediger dan je zou verwachten van bouwprojecten in een afgelegen gebied zoals Afghanistan. Defensiepersoneel zorgde ervoor dat alle materialen op tijd op de juiste plek waren en groep Nederlandse militairen in Kandahar hielp in de vrije tijd de Pro Rege-bouwploeg bij de opbouw van het pand.