Minister Verburg reikt eerste diploma's uit aan zorgboeren

Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) reikt op maandagavond 2 juli 2007, samen met wethouder Vos van de gemeente Amsterdam, de eerste twaalf diploma's uit aan zorgboeren. Dit zijn de eerste zorgboeren in Nederland die hun diploma 'bedrijfsleider agrarisch zorgbedrijf' hebben behaald.

De zorgboeren hebben een tweejarige MBO-opleiding op niveau 4 gevolgd, die door het Groenhorst College uit Dronten voor de boeren van Landzijde wordt verzorgd. Naast deze boeren zijn er nog vijftien boeren die deze opleiding volgen of volgend jaar gaan starten. De opleiding is een unieke samenwerking tussen Groenhorst College en Stichting Landzijde.

Landzijde is het centrale loket voor landbouw, zorg en welzijn in de provincie Noord-Holland en heeft een AWBZ-erkenning. Landzijde ondersteunt mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en mensen met psychische klachten of een verslavingsproblematiek. Landzijde zorgt ervoor dat zij een prettige en leerzame plek bij zorgboeren vinden. Daar kunnen zij tot rust komen, bijtanken maar ook zinvol werk doen. Op deze manier helpen boeren mee om mensen een volwaardige plek te geven in de maatschappij, zowel jong als oud en van alle culturen.

De boeren van Landzijde hanteren landelijk vastgestelde kwaliteitsnormen. Landzijde en de boeren die erbij zijn aangesloten zorgen ook voor een economisch en sociaal sterk platteland. Een platteland dat voor iedereen toegankelijk is. Het motto van Landzijde is niet voor niets: bij elke boer, elke dag buitengewoon!