Congres Op Stoom 2007

De directie Crisisbeheersing van het ministerie van BZK organiseert op donderdag 28 juni 2007 voor de derde keer het succesvolle congres Op StOOM, 'Stimuleren opleiden en oefenen Multidisciplinair'. Tijdens dit congres kunnen de verschillende partners in de rampenbestrijding en crisisbeheersing elkaar ontmoeten en van elkaar leren.

 

Dit jaar is het thema 'Station De Toekomst'. Het op orde brengen van de rampenbestrijding in Nederland is één van de speerpunten van dit kabinet. Directeur-generaal Veiligheid Dick Schoof zal in zijn openingstoespraak nader ingaan op de uitwerking van deze prioriteit. In de workshops komen actuele onderwerpen als interregionale samenwerking bij hoog water, virtueel oefenen, goede communicatie tijdens rampen en crises en competentiegericht oefenen aan de orde.

Bij het multidisciplinair optreden wordt nog niet altijd voldoende gebruik gemaakt van de kennis en ervaring van partners in de hulpverlening. Om de onderlinge bekendheid tussen de hulpverleningsdiensten te bevorderen wordt sinds 2005 jaarlijks het kenniscongres ‘Op StOOM’ georganiseerd.