Van Baal voorgedragen als voorzitter College van Bestuur Politieacademie

Minister Ter Horst (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) draagt oud-generaal A.P.P.M. van Baal bij de Kroon voor voor benoeming tot voorzitter van het College van Bestuur van de Politieacademie. De minister neemt hiermee de unanieme aanbeveling van de Raad van Toezicht van de Politieacademie over.

Voor de minister heeft zwaar gewogen dat ook de selectiecommissie en de vertrouwenscommissie unaniem waren. De selectiecommissie stond onder voorzitterschap van mevrouw Leemhuis-Stout, en de voorzitter van de Raad van Hoofdcommissarissen vertegenwoordigde de Nederlandse politie. In de vertrouwenscommissie waren de dagelijkse leiding van de Politieacademie en de Ondernemingsraad vertegenwoordigd.

Van Baal was van 2003 tot begin dit jaar Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht en der Veteranen. In de jaren daarvoor was hij als luitenant-generaal projectleider van de reorganisatie van de gehele krijgsmacht. In 2001-2002 was hij Bevelhebber der Landstrijdkrachten, en in de jaren 1996-2001 plaatsvervangend Chef Defensiestaf.