Examens

De examens in het vmbo, havo en vwo zijn goed gemaakt. De resultaten van de vmbo-examens zijn vergelijkbaar met de jaren ervoor. Toen slaagden ruim 90% van de kandidaten.

Ook in het havo en vwo zijn net zulke resultaten geboekt als in eerdere jaren. Landelijke percentages geslaagden zijn op dit moment nog niet bekend: alleen de scholen weten hoeveel leerlingen nu al geslaagd zijn.

Dit jaar legden bijna 200.000 leerlingen centraal examen af (vmbo 113.000, havo 49.000, vwo 34.000). De Cevo heeft de normen voor de examens op 5, 12 en 13 juni bekend gemaakt. De normering voor de eerste herexamens, die worden afgenomen op 19, 20 en 22 juni, wordt op 27 juni bekend gemaakt.

Inhoudelijk waren er dit jaar met name over de vwo en havo examens weinig opmerkingen. Bij enkele van de 104 praktijkvakken in het vmbo waren de examens niet moeilijk genoeg. Daar zijn de normen aangepast. Twee vakken waren duidelijk te moeilijk: economie 1 havo en wiskunde in de kaderberoepsgerichte leerweg. Ook daar zijn de normen aangepast.