Jeugd centraal bij werkbezoek Bijleveld aan Zeeland

Zometeen komt de staatssecretaris. Dit soort projecten worden wel vaker uitgevoerd en dit is dan de duizendste keer hier in Middelburg.

Nou dat is geweldig! Kijk nou toch. Zo lopen we graag over de rode loper!

Het is een project waarbij jongeren vertrouwd worden gemaakt met de lokale democratie.

In dit geval waren het vijfdeklassers die met elkaar nagedacht hebben over uitgaansoverlast in Middelburg.

Nou prima ik ben benieuwd. Fen-yle-thy-la-mine heet dat?

Het gaat erom dat portiers die hebben een bepaald takenpakket en er zijn veel mensen die weten niet precies wat een portier nou precies doet. Dus we proberen dat duidelijk te maken door middel van een campagne.

Ik hoor dat jullie daar nog even over moeten discussiëren of niet?

Er was een voorstel waar men zich heel erg op de portiers richtte in discotheken en ik denk dat die in de praktijk heel dichtbij komt bij wat je echt kan doen dat je daar echt wat mee bereikt.

Dat vond ik een aardig idee.

We gaan nu beginnen met de echte raadsvergadering.

Dus jullie zijn allemaal raadsleden nu.

Daarom komen wij met het volgende voorstel.

Het invoeren van de Nightrider. Dit is een bus die twee keer per nacht de jeugd vanuit het centrum van Middelburg vervoert naar díe dorpen waar de meeste mensen vandaan komen.

Ik vind het een heel leuk initiatief want het geeft heel nadrukkelijk aan voor jongeren dat het belangrijk is wat er gebeurt in een gemeenteraad. Maar dat je ook zelf wat kan betekenen als je je erin verdiept. En dat je ook zelf invloed kan uitoefenen op hoe je omgeving eruit moet zien of hoe je overlast wilt verminderen. Je hebt echt zelf wat te zeggen als je je ervoor inzet en dat hebben ze nu kunnen zien. En dat is ook echt democratie.