Voorlichtingsbijeenkomst slim inzetten ICT voor maatschappelijke problemen

Dinsdag 24 april 2007 vindt een voorlichtingsbijeenkomst plaats voor mensen die plannen hebben om met behulp van ICT knelpunten in het vervoer, het onderwijs of bijvoorbeeld de zorg op te lossen. Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst wordt uitleg gegeven over het actieprogramma Maatschappelijke sectoren en ICT. Via dit programma kunnen (in de vorm van een prijsvraag) plannen worden ingediend voor veelbelovende kleinschalige ICT-projecten. Het moet gaan om projecten die het in zich hebben om te worden opgeschaald om zo maatschappelijke problemen aan te pakken.

De winnende projecten ontvangen een financiële bijdrage van 50% van de projectkosten, met een maximum van 1,2 miljoen euro per project.

Met deze regeling probeert staatssecretaris Heemskerk samen met andere departementen in de sectoren mobiliteit, onderwijs, veiligheid en zorg doorbraken te creëren in de ontwikkeling en de implementatie van innovatieve ICT-toepassingen en –diensten. Denk bijvoorbeeld aan zorg op afstand door het slimmer gebruiken van nieuwe ICT-toepassingen. Daarnaast verbetert door grootschalig gebruik van dit soort nieuwe ICT-toepassingen en -diensten ook de innovatiekracht van de Nederlandse economie.

De inschrijving voor nieuwe projecten start 24 april. Vragen van potentiële projectindieners kunnen tijdens de dag worden beantwoord. Voorafgaand aan de voorlichtingsbijeenkomst reikt staatssecretaris Heemskerk prijzen uit aan de winnaars van de vorige ronde. De prijsuitreiking en de voorlichtingsbijeenkomst vinden plaats tijdens de Overheid & ICT beurs in de Jaarbeurs in Utrecht.

Programma

  • 14:15 Ontvangst
  • 14:45 Welkomstwoord Nicole Kroon, directeur ICT&T, ministerie van Economische Zaken
  • 15:00 Prijsuitreiking door Frank Heemskerk, staatssecretaris Economische Zaken
  • 15:30 Pauze
  • 15:45 Start voorlichtingsbijeenkomst
  • Inleiding over het actieprogramma door Louis Tinselboer
  • 16:30 Afsluiting en gelegenheid tot netwerken

Voor meer informatie over het Actieprogramma M & ICT en de voorlichtingsdag kunt u contact opnemen met het Programmabureau via: 070-8887627.