Kabinet gaat dialoog aan met Nederland

Kabinet gaat dialoog aan met Nederland

Het kabinet nodigt Nederlanders uit om mee te denken en mee te praten over de invulling van het beleid in de komende vier jaar. Daarvoor is vandaag de website samenwerkenaannederland.nl opengesteld. Hierop kan ook worden gereageerd op ideeën en meningen van andere deelnemers.

Op 22 februari zijn de kabinetsplannen gepresenteerd in de vorm van een coalitieakkoord tussen CDA, PvdA en ChristenUnie. Het akkoord is de leidraad voor de bewindslieden in het kabinet. De hoofdlijnen uit het akkoord worden de komende periode verder uitgewerkt tot een concreet beleidsprogramma. Dit gebeurt onder meer via gesprekken in het land en via internet.

Zes onderwerpen

Het kabinet vindt voor de komende kabinetsperiode zes onderwerpen extra belangrijk:

- Nederland in Europa en de wereld

- Veiligheid, stabiliteit en respect

- Een duurzame samenleving

- Een overheid van en voor burgers

- De economie van Nederland

- Samen leven in Nederland

Deze onderwerpen staan op www.samenwerkenaannederland.nl centraal. Tot eind mei 2007 wordt iedere week één onderwerp uitgelicht. Bezoekers kunnen op verschillende manieren deelnemen aan de discussie: door zelf een nieuwe discussie starten, door een eigen reactie te plaatsen op een bestaande discussie of door te reageren met ‘eens’ of ‘oneens’.

Het kabinet werkt de afspraken uit het coalitieakkoord de komende periode verder uit in een beleidsprogramma. Het kabinet kan goed en uitvoerbaar beleid echter niet alleen vanuit 'Den Haag' maken. Daarom gaat het kabinet het gesprek aan met iedereen die ideeën en suggesties heeft om de kabinetsambities in daden om te zetten. De bijdragen op www.samenwerkenaannederland.nl horen daar bij. Het beleidsprogramma wordt deze zomer aan de Tweede Kamer aangeboden. www.samenwerkenaannederland.nl geeft informatie over de kabinetsplannen en de manier waarop het kabinet omgaat met suggesties en ideeën.