Uitnodiging voor de media: minister Verburg woont smaakles bij

Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) gaat donderdag 15 maart naar basisschool de Savelberg om een smaakles bij te wonen. Deze smaakles wordt verzorgd door een leerkracht van deze school.

Smaaklessen is een lesprogramma met smaakvolle, aantrekkelijke en vooral praktische lessen over voeding en voedsel voor het basisonderwijs. Het gaat over het proeven, ruiken, voelen, zien, oftewel het ervaren van eten. Kinderen leren hierdoor op een speelse manier van alles over voeding en voedsel. In het lesprogramma Smaaklessen passeren verschillende aspecten van eten op een leuke en aantrekkelijke manier de revue. De verwondering staat centraal. Kennis over voedsel wordt spelenderwijs verbeterd, de smaakpapillen worden geprikkeld en geoefend en de interesse om meer te willen weten over voedsel wordt gewekt. En door ermee bezig te zijn worden kinderen gestimuleerd om ook vragen te stellen over dierenwelzijn (wat voor leven heeft die kip gehad?), impact op het milieu (gaat de tuinder zorgvuldig om met bestrijdingsmiddelen?) en gezondheid (waarom is twee ons groente en twee stuks fruit per dag gezond?).

Bij Smaaklessen zijn verschillende partijen betrokken. Samen zorgen zij ervoor dat in het schooljaar 2006/2007 maar liefst 500 scholen met dit nieuwe lesprogramma aan de slag kunnen. Betrokken partijen zijn het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Wageningen Universiteit en Researchcentrum, Voedingscentrum, Pierre Wind, Euro-Toques en het Koksgilde en de Agrarische Hogescholen.

De smaakles vindt plaats van 13.00 tot 14.15 uur op de Savelbergschool, 's Gravenzandelaan 262, 2512 JT te Den Haag. Vertegenwoordigers van de media zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.