Jazzreuzen terug in Roosendaal


Groot muziek weekend in Roosendaal bij Burgers & Beers Cafe

ROOSENDAAL, 20160322 -- Burgers & Beers Cafe presenteert met trots op zondag 27 maart 2016 een Jazzconcert verzorgd door het TRIO van jazzpianist Johan Clement. Het laatste concert dat ze samen hebben gegeven dateert alweer vanuit 2007. Het was een concert in de St. Jan dat aangekondigd werd als: Roosendaalse Jazzreuzen!

Het Trio Johan Clement is een begrip binnen de Nederlandse en Belgische jazzwereld dat op vrijwel ieder jazzpodium heeft opgetreden. 

De grote kracht van het Trio Johan Clement is dat de luisteraar geen fervente jazzfanaat hoeft te zijn om hun muziek te waarderen. De roots van het Trio Johan Clement liggen in de muziek zoals deze in de jaren ’50 – ’60 gespeeld werd door de fameuze pianist Oscar Peterson. Zonder enige overdrijving kan gesteld worden dat Johan één van de weinige pianisten is in Nederland en België, die zich de ‘swing feel’ van Oscar Peterson goed eigen heeft gemaakt. 

De eerste grote stap naar bekendheid in Nederland was de in 1994 opgenomen CD ‘Just between you and me, met Ferdinand Povel als gastsolist. Nog grotere landelijke bekendheid verwierven zij met het meerdere malen live op TV uitgezonden concert met Scott Hamilton voor TROS Sesjun.  De latere cd’s van het Trio Johan Clement hebben altijd een zeer positieve kritiek gekregen. Talloze concerten met bekende musici uit de nationale – en de internationale jazzscene waren het gevolg. Johan Clement speelde met jazzreuzen zoals o.a.:

Toots Thielemans, Deborah Brown, Art Farmer, Scott Hamilton, Georgie Fame, Mark Murphy, Sal Nistico, Jerome Richardson, Johnny Griffin, Dave Pike, Clark Terry, Benny Bailey, Ed Thigpen, Lou Tabackin, Madeline Bell, Harry Allen, Peter King, Rita Reys, Jeanfrançois Prins, Judy Niemack, Philip Catherine, Ali Ryerson, Slide Hampton, Dee Daniels, Dimitri Baevsky, Greetje Kauffeld, Tony Coe, BRT Jazz-orkest, Joe Newman, Idrees Sulieman ………te veel om op te noemen.

Het Trio Johan Clement zal bij dit concert de volgende bezetting hebben:
Johan Clement - piano
Eric Timmermans - contrabas
Hans van Oosterhout - drums

Aanvang van het concert 16:00 uur. Toegang gratis!

Muziek café Burgers & Beers,
Oude Markt 30, 
4701 PG Roosendaal
Tel: 0165 74 56 19

Zeker zijn van een tafel, reserveer op tijd.